Welcome
Siko
Kenzo
Puppies
Fun

    E-mail...

VELKOMMEN TIL WHITEBEAR SAMOYEDS!

 

Jeg hedder Anja, og er den lykkelige ejer af 2 dejlige Samojed hunde, Disco´s Zulu Dancer (Siko) og Kiaks Kenzo of Dancer (Kenzo) - samt 2 katte af racen British Shorthair -hvoraf den ene er langhåret! Siko er født d. 18-5 2003 af Discos Samba Dancer fra Kennel Disco. Siko betyder isflage på Grønlandsk, hvilket jeg synes passer godt til en (til tider) hvid uldtot. Kenzo er Sikos søn fra hans 2. kuld hvalpe. Han er født af Kiaks Emily of Peekaboo (Soffie) d. 24-6-2005 hos Kennel Kiak. Jeg har fulgt kuldet fra fødsel af, og da Soffie desværre fik komplikationer efter fødslen, skulle hvalpene lære at spise blot 2.5 uge gamle. Det har været en stor oplevelse at være med til. Du kan følge hundene på deres egne sider.

Jeg bor sammen med min kæreste Jesper i en lille landsby tæt ved Ringsted, i et dejligt hus med en stor indhegnet have, men masser af plads til leg og motion. Få min. fra os er der en stor skov med masser af mulighed for at motionere, få nye indtryk og grave. Skoven benytter vi meget, sammen med moseområderne og markerne omkring os.

Mig & Siko

Skoven...

Mig & Kenzo

    

 

*Vi er medlem af Dansk Kennelklub og Samojedhunde Klubben i Danmark*

 

    SAMOJED HUNDEN!

Der er så mange hjemmesider, der beskriver Samojed hundens oprindelse og standard, så det vil jeg ikke gøre. Man kan læse dette f.eks. på Samojed klubbens officelle hjemmeside www.samojed.dk. I stedet for vil jeg skrive om mine egne erfaringer og (uvidende) folks meninger om denne race!

Da en bekendt hørte, at jeg skulle have en Samojed, sagde han: "åh nej så skal den stå og hyle hele dagen, og de kan slet ikke opdrages eller trænes. Det er jo nærmest en vildhund og de er vist nok også bidske, som de grønlandske hunde" !!

En anden var heller ikke imponeret! "Jaa det er jo noget med deres psyke, og der er så meget indavl..Du får dit at se til..umulig at træne...og så vil den nok også æde dine søde katte."

OK! Tænkte jeg. Jeg mente, jeg vidste en del om racen og min gamle nabo, havde da haft en meget sød og velopdragen Samojed. Jeg ved godt, at en Samojed er en spidshund, og den vil nok aldrig blive ubetinget lydig som f.eks. en labrador. Men det var faktisk heller ikke det, jeg ville have! Men at den ikke kan trænes eller opdrages er noget vrøvl! Man kommer langt med godbidder og tålmodighed, kærlig konsekvent (men aldrig hård opdragelse)- og skal huske at respektere den, som det den er nemlig en spidshund, som nok altid vil gå et par skridt foran og til tider har selektiv hørelse...

Life with a samoyed may not always be a laugh a minute (especially when you´re trying to make yours sit and stay..) but you are guaranteed a constant smile..     

                                                                                        Sharon Stacy, Samways Samoyed Kennels New Zealand    

Jeg ville først og fremmest have en dejlig familiehund, som elsker mennesker og børn. En hund jeg kan arbejde og lave noget med, en hund der havde en vis størrelse og som havde en dejlig blød pels!.

At valget faldt på en Samojed er ingen tilfældighed. Hovedårsagen var, at det nok er den venligste hund af alle. Jeg har engang læst at Samojeden ikke er særlig velegnet som vagthund, og hvis der skulle komme ubudene gæster,ville den højst sandsynligt hjælpe tyvene ud med sølvtøjet, hvis de nussede den lidt! Det synes jeg er en meget sød beskrivelse! Siko og Kenzo er simpelthen så glade og venlige mod alle, specielt børn som de elsker at tumle med.

Samojeden har det naturligvis varmt om sommeren. Jeg fik Siko i juli måned, hvor der var rigtigt varmt. Og han ville egentligt helst ligge ude på terassen om aftenen, istedet for at være sammen med os inde i huset.. Lone (Kennel Disco) som jeg købte ham af, sagde til mig, at jeg blev nødt til at "tvinge" ham til at være sammen med os. Ellers ville han blive en "ude hund", der kun ville have kontakt med os, når det passede ham. Det råd er jeg meget glad for og efter kort tid, følte Siko sig også mere som et medlem af familien, og ikke bare en gæst, der hyggede sig på terrassen og fik maden serveret. En samojed kræver at være en del af familien, den vil være hvor du er og så er den rigtig god til at holde dig varm i de kolde vinternætter...-og den stjæler ikke dynen!!

                    A biteless dog...with an almost human brain.

                                                                Alfred H. Seeley American Kennel Gazette, 1925

En anden årsag til mit valg af race er, at Samojeden ikke lugter af hund! En egenskab jeg synes er værd at tage med. Selvom den har en overdådig pels, er den ikke svær at holde hvid, blot man tørrer dem med et håndklæde, hvis de er blevet beskidte eller våde. En god omgang børstning og hvad der dertil hører, tager jo ikke alverdens tid. Hvis man vænner dem til det fra de er små, elsker de hyggestunden. Men jeg synes nu også, at det er hyggeligt at vaske hundene og rigtigt gøre dem i stand. De elsker det, og falder tit i søvn, når de bliver blowet og det er da kvalitetstid!   En velplejet Samojed er umagen værd!!! Brug en time om uge og din hund er altid flot! Som så meget andet er det vigtigt at vænne dem til det fra hvalp af, brug gerne et bord så du ikke får ondt i ryggen.

Alt i alt vil jeg beskrive Samojed hunden som kærlig, venlig, intelligent, opmærksom, sjov og dejlig blød :o)

Med en Samojed i huset kan man sige:

 " Your home may be carefree, but it won´t be hair-free!"

 

Contact:

Anja

Mail to: anja@whitebear.dk